12άρι για τις μεταρρυθμίσεις μας δίνει η Wall Street Journal και βλέπει νέο κούρεμα!

"Κάτι κινείται στην Ελλάδα, πάει για μια εκ βάθρων αλλαγή"

​Ένα πολύ ενθαρρυντικό και αισιόδοξο άρθρο της Wall Street Journal για τη χώρα μας με τίτλο «Αυτά που α��οκρύπτουν οι στατιστικές για την Ελλάδα», αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική Die Welt !

Ύφεση, ανεργία, χρέος είναι η μισή αλήθεια

«Οι επίσημοι αριθμοί για την ελληνική οικονομία αποτυπώνουν μια καταστροφική εικόνα: έξι χρόνια ύφεσης, ένας στους τέσσερις Έλληνες άνεργος, το χρέος μειώνεται ελάχιστα. Εντούτοις πρόκειται μόνον για τη μισή αλήθεια» γράφει η Wall Street Journal , αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική!

Σταθερότητα και... απολύσεις, στα θετικά

Ο αρθρογράφος της Wall Street Journal γράφει πως υπάρχουν αρκετά ενθαρρυντικά μηνύματα, με σημαντικότερο τη σταθερή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, κάτι «που περίμεναν οι λιγότεροι μετά από δυο συναισθηματικά φορτισμένες εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόσφατα μάλιστα η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα ένα νόμο που προβλέπει (...) απολύσεις στο δημόσιο».

ΟΠΑΠ, μεταρρυθμίσεις, πληρωμές

Για την εφημερίδα η άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων με αφορμή την πώληση του ΟΠΑΠ, η επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες αλλά και το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος έχει αρχίσει να ρυθμίζει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες αποτελούν σημάδια ανάκαμψης!
Νέο κούρεμα, λιγότερα χρέη
Ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας «βλέπει» μεταξύ άλλων και νεό κούρεμα για την Ελλάδα ωστόσο επισημαίνει πως ο δρόμος για αυτό είναι μακρύς! «Η πραγματική δοκιμασία όμως επίκειται: εάν η χώρα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης από το χρέος. Το ΔΝΤ τάσσεται ήδη υπέρ (...), οι σύνθετοι πολιτικοί συσχετισμοί δυνάμεων στην ευρωζώνη όμως, δείχνουν ότι αυτό θα αργήσει ακόμη. Σε γενικές γραμμές πάντως η Ελλάδα θέτει τα θεμέλια τόσο για την ανάπτυξη όσο και για λιγότερα χρέη. Εάν επιτύχει και στα δύο, τότε αυτό θα ήταν μια εκ βάθρων αλλαγή» γράφει χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top