Αυτό το Πάσχα θα μείνει στην ιστορία: Για πρώτη φορά μας λέει μπράβο το ΔΝΤ

Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση από την Λαγκάρντ και τον Τόμσεν

​Λες και έγινε θαύμα… Οι Έλληνες μετά από πολλούς κόπους, θυσίες, επιπλήξεις, απειλές, υποβαθμίσεις και μέτρα ακούνε για πρώτη φορά «συγχαρητήρια» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τους εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τρία χρόνια μετά την εφαρ��ογή του μνημονίου το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναγνωρίζει σε έκθεση του την προσπάθεια της κυβέρνησης για σταθεροποίηση της οικονομίας .

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τις κύριες θετικές παρατηρήσεις που έκαναν οι τεχνοκράτες του ταμείου είναι η δημιουργία κέντρου ελέγχου των μεγάλων επιχειρήσεων και η αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο, ζητούν να επιταχυνθούν οι έλεγχοι σε ειδικές κατηγορίες φορολογούμενων, που σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των τεχνοκρατών του ΔΝΤ ελλοχεύει ο κίνδυνος για φοροδιαφυγή. Ταυτόχρονα, το ΔΝΤ ζητεί από τη διοίκηση τη υπουργείου Οικονομικών να βελτιωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες (και όχι οι νομοθετικές) για την είσπραξη των οφειλών.

Στην έκθεση τονίζεται ότι η είσπραξη φόρων ναι μεν καθυστερεί, ωστόσο, έχουν ενισχυθεί τα αρμόδια τμήματα με ομάδες εξειδικευμένων και αφοσιωμένων υπαλλήλων. Επίσης, γίνεται θετική αναφορά για τη διαγραφή μη εισπράξιμων χρεών, ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top