Ο Άγιος Μνημόνιος έκανε το θαύμα του Πασχαλιάτικα! Έρχονται ελαφρύνσεις στα ακίνητα!

Δείτε πόσο μειώνονται ο ΦΠΑ για αγορά νεόδμητου σπιτιού και ο φόρος μεταβίβασης

Ο Άγιος Μνημόνιος έκανε το θαύμα του Πασχαλιάτικα! Έρχονται ελαφρύνσεις στα ακίνητα!

​Να «αναστήσει» την «πεθαμένη» οικοδομή και να ανακάμψει την κτηματαγορά επιδιώκει η κυβέρνηση! Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας προανήγγειλε δραστική μείωση έως και 50% του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα, ενώ παράλληλα αναμένεται μείωση, έως και πέντε μονάδες στον ΦΠΑ για αγορά νεόδμητου σπιτιού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΦΠΑ για αγορά νεόδμητου ακινήτου αναμένεται να μειωθεί μέχρι και πέντε μονάδες στο 18% από 23% που είναι σήμερα.

«Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς» δηλώνει ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως οι όποιες «δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα».

«Θα βρούμε τα λεφτά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός, προκειμένου να προχωρήσουν οι μειώσεις των φόρων και να τονωθεί η κτηματαγορά και η οικοδομή.

Τρόικα: Αυξήστε τις αντικειμενικές αξίες εδώ και τώρα!

Την ίδια ώρα, ολοένα και φουντώνουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για αυξήσεις φωτιά στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μετά από απαίτηση της τρόικας! Ο λόγος;; Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν πως το Νομοσχέδιο με τις αλλαγές- ελαφρύνσεις στη φορολογία των ακινήτων θα προκαλέσει σημαντικές απώλειες στα κρατικά ταμεία, οι οποίες θα πρέπει να αντισταθμιστούν.

Ειδικότερα, η τρόικα απαιτεί αύξηση 20% στα εντός σχεδίου ακίνητα και 30% στα εκτός σχεδίου και τα αγροτεμάχια!!!

Υπενθυμίζουμε πως το 2013 ήταν αρχικά προγραμματισμένο να τεθεί σε εφαρμογή το πολυδιαφημισμένο «αυτόματο» σύστημα που θα έφερνε μείωση στις αντικειμενικές αξίες. Αντ’ αυτού, τελικά, έχουμε παράταση ενός έτους (πάει για το 2014 η εφαρμογή του) και… αυξήσεις-φωτιά αφού ακολουθήθηκε η πεπατημένη με τις οριζόντιες αυξήσεις και μειώσεις κατά περίπτωση!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top