Λεφτά υπήρχαν για μπουχάρες, ταξίδια, γυμναστήρια και εκδηλώσεις–φαντάσματα!!!

Θα κλάψεις με αυτά που θα διαβάσεις! Πάρε χαρτομάντιλο!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 270 εκατομμύρια ευρώ διαχειρίστηκε μέσα σε 8 χρόνια η ηγεσία του κ Γ.Παπανδρέου, ενώ συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τη “μαύρη τρύπα” στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ: από τα 12 εκατομμύρια ευρώ χρέος επί Σημίτη… έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ την οκταετία του Παπανδρέου!!! Πρόκειται για χρήματα που προήλθαν από κρατικές επιχορηγήσεις, κρατικό δανεισμό και εισφορές μελών και φίλων!

Τι βρήκαν οι εταιρείες;

Μετά τον έλεγχο που έκαναν οι εταιρίες Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ σήκωσαν τα χέρια ψηλά, βλέποντας το χάος με τις υποτιθέμενες διαδικασίες που ακολουθούσαν οι αρμόδιοι!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2004 έως το 2011 τα ταξίδια του τότε προέδρου Γ.Παπανδρέου και των συνεργατών του κόστισαν 53 εκατομμύρια ευρώ , ενώ για τις ανάγκες του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού δαπανήθηκαν 2, 2 εκατομμύρια ευρώ! Όσο για το γυμναστήριο, τη σάουνα και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου επιβάρυναν το ταμείο με 160.000 ευρώ!!!

Αλλά ο κατάλογος των δαπανών-μαμούθ είναι μακρύς και ατελείωτος ! Το ΠΑΣΟΚ την επίμαχη οκταετία φέρεται να πλήρωνε ενοίκιο στο βιοκλιματικό κτίριο της Ιπποκράτους 67.000 ευρώ το μήνα και 5.000 ευρώ το μήνα για τα γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη που δεν ξενοικιάστηκαν ΠΟΤΕ!

Το υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο στοίχιζε 350.000 ευρώ το χρόνο, ενώ η προμήθεια εφημερίδων μόνο για το 2007 κόστισε 250.000 ευρώ , ενώ το γραφείο του κου Παπανδρέου φέρεται να κοσμούσε χαλί μπουχάρα αξίας 7.000 ευρώ!!

Αυτό που ανάβει όμως τις μεγαλύτερες φωτιές στη σχέση Βενιζέλου-Παπανδρέου είναι πως για μεγάλες δαπάνες δεν υπάρχουν παραστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραστατικά του έτους 2004 και του πρώτου τριμήνου του 2005 έχουν κάνει φτερά! Κατά κάποιους κάηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι χάθηκαν !Παράλληλα αναζητούνται από τον κο Παπανδρέου και τους συνεργάτες του αποδείξεις ύψους 3.000.000 ευρώ!

Καλοπληρωμένοι όμως ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι συνεργάτες του κου Πα��ανδρέου, αφού ο μέσα όρος αμοιβών διαμορφώνονταν στις 8.000 ευρώ !!!!

Μπορεί έξω από την Ιπποκράτους να μην υπήρχε κενό ούτε για μηχανάκι, ωστόσο λεφτά υπήρχαν μπόλικα για παρκινγκ! Περίπου 8000 το μήνα έδιναν οι large του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να είναι ασφαλή τα οχήματα τους και να μην κουράζονται ,παρκάροντας τα μακριά από τα γραφεία τους!

Το 2008 λίγο πριν μπει δηλαδή η χώρα στο μηχανισμό στήριξης φέρεται να οργανώθηκαν εκδηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ, ωστόσο υπάρχουν τιμολόγια που πληρώθηκαν κανονικά από το κόμμα! Π.χ υπάρχει τιμολόγιο από το Μάρτιο του 2008 ύψους 89.250 ευρώ με την αιτιολογία ανοιχτή εκδήλωση πλατεία Συντάγματος που δεν έγινε ποτέ !!!

Επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ελεγκτές δε βρήκαν ΠΟΤΕ που πήγαν τα 2.000 .000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από φίλους και μέλη που συγκεντρώθηκαν για την εκλογή του προέδρου το 2004, όπως και 2, 6 εκατομμύρια ευρώ από τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης το διάστημα από 2007 -20011

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι «μαύρες τρύπες» αναμένεται να διογκωθούν αφού ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και οι εταιρίες συνεχώς ανακαλύπτουν νέες γκρίζες ζώνες .

Βίντεο alpha

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top