Μαύρο και άραχνο το 2013 για την οικονομία της Ευρωζώνης!

Δυσμενέστερες από τις αρχικές οι αναθεωρημένες προβλέψεις της Κομισιόν

Μαύρο και άραχνο το 2013 για την οικονομία της Ευρωζώνης!

Μαύρο, άραχνο και γρουσούζικο θα είναι το 2013 για την ευρωζώνη, καθώς θα υπάρξει μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας της από αυτό που αναμενόταν, σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μπορεί για την Ελλάδα να έρχονται κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία, ωστόσο και για τη χώρα μας τα θετικά σημάδια θα αρχίσουν να φαίνονται από το 2014!! Στην ίδια μοίρα και οι τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ολλανδία), οι οποίες θα είναι σε ύφεση το 2013 και μόνο η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, θα καταφέρει να έχει κάποια ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,4% εφέτος και θα αυξηθεί κατά 1,2% τον επόμενο χρόνο, αναθεωρώντας προς τα κάτω τις προβλέψεις της από το Φεβρουάριο (0,3% και 1,4% αντίστοιχα).

«Λόγω της παρατεταμένης ύφεσης πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ξεπεραστεί η κρίση της ανεργίας στην Ευρώπη. Η πολιτική της ΕΕ επικεντρώνεται στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.«Η δημοσιονομική εξυγίανση συνεχίζεται, ωστόσο ο ρυθμός της επιβραδύνεται. Παράλληλα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να επιταχυνθούν για να αρχίσει η ανάπτυξη στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο Όλι Ρεν δήλωσε ότι ίσως δοθούν στην Ισπανία και τη Γαλλία δυο επιπλέον χρόνια για να φέρουν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα κάτω του ορίου του 3% του ΑΕΠ που έχει ορίσει η ΕΕ. «Ίσως είναι λογικό να παρατείνουμε το χρονοδιάγραμμα ως το 2015 για τη Γαλλία και ως το 2016 για την Ισπανία», τόνισε ο Ρεν, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Σλοβενία και την Ολλανδία να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους της ΕΕ.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top