Ποιες Μπαχάμες, ποιο Μπαλί οι τουρίστες λένε Ελλάδα και ξερό ψωμί!!!

Ρεκόρ αφίξεων 17 εκατ. τουριστών αναμένεται το 2013

​Πολύ ενθαρρυντικά ξεκίνησε η τουριστική χρονιά για την Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν το 2013 όχι μόνο δε θα είναι γρουσούζικο για τη χώρα μας αντιθέτως θα σημειωθεί ρεκόρ όλων των εποχών σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ξένων επισκεπτών, ξεπερνώντας τα 17 εκατ.

Αναλυτικότερα, το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου οι αφίξεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 6,9% φθάνοντας σε 661,3 χιλ., ενώ τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 11,1% σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Ψήφο εμπιστοσύνης» από Ρώσους, Αμερικάνους, Γερμανούς και Γάλλους

Οι αφίξεις για το δίμηνο αυξήθηκαν από τη Ρωσία κατά 48%, από τις ΗΠΑ κατά 12,7%, από τη Γερμανία κατά 2,5% και από τη Γαλλία κατά 7,6%! Στην αντί πέρα όχθη, οι Άγγλοι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, γυρνούν την πλάτη στο Greece , με τις αφίξεις να εμφανίζουν πτώση κατά 38,5% !!!

Είδαμε άσπρη μέρα όχι όμως …. παντού!!!

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις οι οποίες στο δίμηνο αυξήθηκαν κατά 2,9% φθάνοντας σε 255,7 εκατ. ευρώ.!!!

Η αύξηση των εσόδων αναμένεται να δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία, παρά το γεγονός πως τα οφέλη από την τουριστική δραστηριότητα δεν είναι ίδια για όλους τους προορισμούς! Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα τουριστικά μέρη που δέχονται Έλληνες τουρίστες, αναμένεται να συνεχισθεί η πτώση των αφίξεων και των εσόδων που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Επί ποδός για τους… τουρίστες!

Ανησυχία επικρατεί σε αρκετούς δημοφιλείς προορισμούς για την ετοιμότητα των αρμόδιων αρχών να ανταποκριθούν στις ανάγκες εξυπηρέτησης του αυξημένου τουριστικού ρεύματος αλλά και για την κατάσταση των δημόσιων υποδομών!

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top