ΣΥΡΙΖΑ: Η ανασυγκρότηση δεν γίνεται στο πλαίσιο των Μνημονίων

"Η κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινά πόσο ανίκανη και επικίνδυνη είναι"

​Τι και αν είναι Μεγάλη Παρασκευή, η σκληρή κριτική στην πολιτική καλά ... κρατεί! Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις νέες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

Με ανακοίνωση του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι η συνεχιζόμενη για έξι χρόνια ύφεση και ο «πρωταθλητισμός» στην ανεργία μόνο αισιοδοξία δεν μπορούν να γεννούν, καταλήγοντας πως η παραγωγική ανασυγκρότηση δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο των μνημονίων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Οι προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση 4,2 % κατά το τρέχον έτος στην οικονομία της χώρας μας για έκτη συνεχή χρονιά και με δείκτη ανεργίας που την κατατάσσει πρωταθλήτρια εντός της Ευρώπης μόνον αισιοδοξία δεν μπορούν να γεννούν.

Το συμπέρασμα είναι ένα και αδιαμφισβήτητο: η παραγωγική ανασυγκρότηση που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την αναστροφή της καθοδικής πορείας δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο των μνημονίων.

Η κυβέρνηση χωρίς άλλο σχέδιο πέραν του καταστροφικού μνημονίου αποδεικνύεται καθημερινά πόσο ανίκανη και επικίνδυνη είναι. Όλοι πλέον κατανοούν πως δεν μπορείς να απαντάς στην ύφεση με περισσότερη λιτότητα και ύφεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έχοντας έγκαιρα καταγγείλει τις μνημονιακές πολιτικές που ισοπεδώνουν τη χώρα μας και τις επιπτώσεις του γερμανοκεντρικού σχεδίου για την Ευρώπη που την αποδομούν ολοταχώς, αποτελεί τη βασική αξιόπιστη πολιτική δύναμη που έχει προχωρήσει σε μια ουσιαστική εναλλακτική επεξεργασία, γεγονός που του αναγνωρίζεται καθημερινά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top