«Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ δίνει ελπίδα! Είναι η πρώτη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης»

Άρθρο της Γερμανικής Süddeutsche Zeitung

​Διαφορετική γραμμή από το γερμανικό περιοδικό Spiegel «τραβά» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, δίνοντας τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση!

Με ένα αναλυτικό άρθρο, η Süddeutsche Zeitung τονίζει πως είναι �� πρώτη επιτυχία της στο μακρύ δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων.

«Το στοίχημα για την Αθήνα ήταν 50 δις ευρώ μέχρι το 2015, αλλά ο στόχος απεδείχθη πολύ φιλόδοξος» σχολιάζει η εφημερίδα.

«Γιατί ποιος χτίζει σπίτι στην άβυσσο; Ποιος επενδύει σε μια χώρα που η παραμονή της στην ευρωζώνη ήταν τόσο αμφίβολη, όσο η τύχη σε ένα τυχερό παιγνίδι», θέτει το ρητορικό ερώτημα.

Αν και για την Süddeutsche Zeitung η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στο επενδυτικό σχήμα Emma Delta «δίνει ελπίδα», ωστόσο είναι αμφίβολο το αν και κατά πόσο θα ωφελήσει αυτή η διαδικασία την Ελλάδα!

«Υπό αυτήν την έννοια, η απόφαση πώλησης ενός από τους λίγους πρ��γματικά κερδοφόρους οργανισμούς, δίνει ελπίδα. Δείχνει ότι υπάρχουν επενδυτές που θεωρούν ότι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι τυχερό παιγνίδι. Τα ότι πρόκειται αυτή τη φορά για επιχείρηση διεξαγωγής τυχερών παιγνιδιών είναι τυχαίο. Η διαδικασία άνοιξε, αλλά αν η Αθήνα βγει νικήτρια και στις επόμενες ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι καθόλου βέβαιο», γράφει χαρακτηριστικά ο Γερμανός αρθρογράφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top