«Σταυρώνουν» τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Αυξήσεις έως 60% στις αντικειμενικές αξίες!

Από το 2014 το αυτόματο σύστημα που θα φέρει μειώσεις - Ποιες περιοχές πλήττονται

«Σταυρώνουν» τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Αυξήσεις έως 60% στις αντικειμενικές αξίες!

Φέτος, το 2013, θα έθεταν σε εφαρμογή το πολυδιαφημισμένο «αυτόματο» σύστημα που θα έφερνε μείωση στις αντικειμενικές αξίες.

Αντ’ αυτού, τελικά, έχουμε παράταση ενός έτους (πάει για το 2014 η εφαρμογή του) και… αυξήσεις-φωτιά αφού ακολουθήθηκε η πεπατημένη με τις οριζόντιες αυξήσεις και μειώσεις κατά περίπτωση!

Η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στο 2013 και έτσι το σύστημα που θα εναρμονίσει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες μετατίθεται για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, αφού -όπως ισχυρίζονται από το οικονομικό επιτελείο- στις παρούσες συνθήκες της κτηματαγοράς τα αποτελέσματά του θα ήταν αναξιόπιστα.

Οι οριζόντιες αλλαγές αποσκοπούν στην προσέγγιση με τις εμπορικές τιμές και βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης από την τρόικα. Στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου η εμπορική αξία έχει πέσει κατακόρυφα, αναμένονται μειώσεις, ενώ σε ορισμένες περιοχές όπως η Κηφισιά, η Γλυφάδα, η Βούλα, το Ελληνικό, το Παλαιό Φάληρο, η Νέα Σμύρνη, ο Διόνυσος και η Πεντέλη θα υπάρξουν αυξήσεις που ενδεχομένως να ξεπεράσουν ακόμη και το 50-60%!

«Πρέπει να υπάρχουν πραγματικά στοιχεία που θα αντανακλούν τις αξίες στην αγορά. Αυτό το ξέρει και η τρόικα και γι' αυτό έδωσε τρίμηνη παράταση στην εκπλήρωση της υποχρέωσης του Μνημονίου. Τον Ιούνιο θα καταλάβουν και αυτοί ότι η ανυπαρξία αγοραπωλησιών δεν επιτρέπει τη λειτουργία του» λένε στο υπουργείο Οικονομικών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top