ΥΠΕΚΑ: Θα συμψηφίζονται τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

"Συμβατός με την απόφαση του ΣτΕ ο νέος νόμος"

​Συμβατός με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα είναι ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος , μετά την απόφαση του Ολομέλειας του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον ισχύοντα νόμο (4014), του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι είχε διαπιστώσει τα προβλήματα του νόμου Παπακωνσταντίνου και γι αυτό προχώρησε στην σύνταξη νέου νόμου που δίνει έμφαση στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο, κατηγοριοποιεί τα αυθαίρετα με βάση τη βαρύτητα της πολεοδομικής παράβασης και διαχωρίζει τις κατηγορίες αυθαιρέτων, ανάλογα με το χρόνο κατασκευής.

Το ΥΠΕΚΑ ξεκαθαρίζει πάντως πως οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου Παπακωνσταντίνου (Νόμου 4014/2011) θα μπορούν να ενταχθο��ν στις διατάξεις του νέου νόμου με συμψηφισμό των προστίμων που έχουν καταβάλλει.

Τέλος, το ΥΠΕΚΑ εκτιμά ότι ο νέος νόμος θα έχει ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο πριν την δημοσιοποίηση της απόφαση του ΣτΕ.

Βίντεο alpha

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top