Λαγκάρντ: δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη λιτότητα!

Μίλησε για οικονομίες τριών ταχυτήτων σε συνέντευξη

Λαγκάρντ:  δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη λιτότητα!
Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός από τη λιτότητα, υποστήριξε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική τηλεόραση.

Η Λαγκάρντ επισήμανε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι θα πρέπει να τηρηθεί δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά με ταυτόχρονη ενθάρρυνση της ανάπτυξης ώστε να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και στην απασχόληση.
«Η επαναδημιουργία ελλειμμάτων δεν είναι μια επιθυμητή επιλογή διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε περισσότερα χρέη» υποστήριξε ακόμη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
Η κ. Λαγκάρντ απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τη Γερμανία, δηλώνοντας ότι «η χώρα αυτή συλλέγει τους καρπούς της πολιτικής της».

Μίλησε ακόμη για oικονομίες τριών ταχυτήτων: «Οι πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες χώρες είναι οι αναδυόμενες. Ακολουθεί μια δεύτερη ομάδα, στην οποία ανήκουν οι ΗΠΑ, η Ελβετία και η Σουηδία, χώρες που αρχίζουν τώρα να ανακάμπτουν και πάλι. Στην τρίτη κατηγορία, που αποτελείται από την Ιαπωνία την ευρωζώνη, οι χώρες αγωνίζονται για να ξαναβρούν το δρόμο προς την ανάπτυξη».

Η Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Ταπί, για την οποία έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη γαλλική δικαιοσύνη. Όπως ανακοίνωσε δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το ΔΝΤ και «θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της».

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top