Στα χνάρια του Μπαρόζο,ο Ρομπέι: Πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα για την ανάπτυξη και την εργασία

"Η υπομονή με την λιτότητα έχει, κατανοητά, μειωθεί"

Μετά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρ��ς του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι «χτυπά καμπανάκια» για τις διαστάσεις που έχει λάβει η ανεργία στην ευρωζώνη, ζητώντας μάλιστα από τα κράτη μέλη και να λάβουν «άμεση δράση» προκειμένου να προωθήσουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη Γηραιά Ήπειρο.

«Έπειτα από τρία χρόνια πολέμου με την φωτιά, η υπομονή με την λιτότητα έχει, κατανοητά, μειωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κος Ρομπέι, μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Πορτογαλία. «Η λήψη αυτών των μέτρων είναι πιο επείγουσα από οτιδήποτε», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως η κόπωση λόγω της λιτότητας ανάμεσα στους πολίτες της Ε.Ε. έχει πλέον αυξηθεί.

Ο κος Ρομπέι υπογράμμισε πως πρέπει να βρεθεί ο «σωστός δρόμος» μεταξύ των πολιτικών λιτότητας και των μέτρων που προωθούν την ανάπτυξη, επισημαίνοντας δε πως τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία συνέβαλαν στην ανάκτηση της «εμπιστοσύνης στο ευρώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top