Κομισιόν:Τα παραμύθια με τις σταφίδες και τα αιγοπρόβατα τέλειωσαν!Φέρτε μας πίσω 123 εκατ ευρώ

Δείτε αναλυτικά τι ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

​Την επιστροφή 123,3 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα αποφάσισε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη η Κομισιόν στα πλαίσια της διαδικασίας της εκκαθάρισης των λογαριασμών για τις γεωργικές δαπάνες.

Συνολικά θα ανακτηθούν 230 εκατ. ευρώ από 14 κράτη-μέλη στο πλαίσιο των δαπανών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Τα ποσά αυτά θα επιστραφούν στον προϋπολογισ��ό της ΕΕ, επειδή τα συγκεκριμένα κράτη δεν συμμορφώθηκαν με τους κοινοτικούς κανόνες και δεν έλεγχαν σωστά τις διαδικασίες των γεωργικών δαπανών.

Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκτ��μίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει τη σωστή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.

Ειδικότερα, η Κομισιόν θα ανακτήσει από την Ελλάδα 83,6 εκατ. ευρώ λόγω της μη μείωσης της ελάχιστης απόδοσης για τις σταφίδες, ενώ άλλα 8,9 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν στις πριμοδοτήσεις ζώων, εξαιτίας των αδυναμιών στην καταγραφή των μητρώων κοπαδιών και στους επιτόπιους ελέγχους στα αιγοπρόβατα.

Επίσης, θα υπάρξει διόρθωση 23,8 εκατ. ευρώ στις πριμοδοτήσεις ζώων λόγω αδυναμιών στα μητρώα κοπαδιού και στους επιτόπιους ελέγχους αιγοπροβάτων. Παράλληλα, στην αγροτική ανάπτυξη προβλέπεται η ανάκτηση 6,1 εκατ. ευρώ λόγω αδυναμιών στους επιτόπιους ελέγχους και 800.000 ευρώ ως επακόλουθο προηγούμενης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top