Σόιμπλε: Είχα συζητήσει με τον Παπανδρέου το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!

"Ακόμη και αν έφευγαν οι Έλληνες, η ευρωζώνη θα επιβίωνε"

​Ο Σόιμπλε ξέρει καλά να ανάβει φωτιές…. Δε διστάζει μάλιστα να αναζωπυρώσει τα σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη για όσες χώρες είναι αντιμέτωπες με τη χρεοκοπία!

Ο ��ερμανός Υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως η προσπάθεια διάσωσης του ευρώ δεν θα αποτύγχανε εάν μια χώρα αποχωρούσε και επισημαίνει ότι, ειδικά για την Ελλάδα, οι συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο είχαν συζητηθεί όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε εκφράσει την πρόθεσή του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Το δημοψήφισμα βέβαια δεν έγινε. Αλλά ακόμη και αν ο ελληνικός λαός είχε τότε αποφασίσει κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε, βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, το ευρώ θα είχε επιβιώσει», δηλώνει ο κος Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Die Zeit".

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με το υπό ποιες συνθήκες θα διαλυόταν η Ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Αναφερόμενος στο νεοσύστατο κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" ( AfD) το οποίο προπαγανδίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο κος Σόιμπλε προέβλεψε ότι δεν θα έχει τύχη, καθώς, όπως πιστεύει, οι Γερμανοί στηρίζουν πλήρως το κοινό νόμισμα.

Ξεχνάει μάλλον ο κος Σόιμπλε την πρόσφατη έρευνα η οποία διεξήχθη σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία που κατέγραψε κατακόρυφη πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και αύξηση σε ιστορικά επίπεδα του ευρωσκεπ��ικισμού!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top