Το θαύμα του δανειολήπτη! Δείτε πόσα χρήματα θα κερδίσετε όλοι όσοι έχετε στεγαστικά!

Τι σημαίνει η μείωση των ευρωεπιτοκίων στο 0,50% για την τσέπη μας;

Το θαύμα του δανειολήπτη! Δείτε πόσα χρήματα θα κερδίσετε όλοι όσοι έχετε στεγαστικά!

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μη μας στέλνει λαμπάδες, αυγά και τσουρέκια, ωστόσο με τις ευλογίες του «νονού» Μάριο Ντράγκι προχώρησε στη μείωση των ευρωεπιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,5%, ανακουφίζοντας τις τράπεζες και εκατομμύρια δανειολήπτες!

Τι σημαίνει η μείωση του επιτοκίου για την τσέπη μας;

Πιο συγκεκριμένα, η μείωση του βασικού επιτοκίου του ενιαίου νομίσματος θα δώσει ανάσα σε εκατομμύρια δανειολήπτες με χρέη που τοκίζονται με κυμαινόμενο επιτόκιο (στεγαστικά κυρίως δάνεια).

Έτσι όσοι έχουν δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο ΕΚΤ ή euribor θα δουν τη δόση τους να μειώνεται, αφού θα μειωθούν οι τόκοι!!

Για παράδειγμα, κάποιος που είχε δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο 1,75% θα πληρώνει πλέον τη δόση του με επιτόκιο 1,5%. Αν πχ έχει ένα στεγαστικό δάνειο των 100.000 ευρώ διάρκειας 20 ετών, η δόση θα είναι φθηνότερη κατά 15 ευρώ το μήνα (η ανώτατη μείωση θα είναι 40 ευρώ)! Έτσι αν η δόση ήταν 687, τώρα θα μειωθεί στα 673 !

Στα καταναλωτικά δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες το όφελος από τη μείωση του επιτοκίου θα είναι μικρότερο, καθώς σε αυτά τα επιτόκια είναι μεγάλα με αποτέλεσμα η μείωση του επιτοκίου να μη φαίνεται και τόσο!

Επιπλέον, κερδισμένες θα βγουν και οι ελληνικές τράπεζες καθώς θα αντλούν ρευστότητα από την ΕΚΤ και από τον ELA (μέσω εθνικών τραπεζών – Τράπεζα της Ελλάδας) με πιο ευνοϊκούς όρους ως ��ρος το κόστος του χρήματος.​

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top