Έχει χάσει τον ύπνο του ο Μπαρόζο εξαιτίας των … ανέργων!

Χτυπά καμπάνακια και ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση τους

Έχει χάσει τον ύπνο του ο Μπαρόζο εξαιτίας των … ανέργων!

​«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για τις διαστάσεις που έχει λάβει η ανεργία στους νέους!

barozo-leto.jpg

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον νέο Πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο πρόεδρος της Κομισιόν άφησε να εννοηθεί πως η ευρωζώνη "έχει στα σκαριά" ένα φιλόδοξο σχέδιο για την απασχόληση των νέων, το οποίο και θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Ιουνίου.

«Θα ήταν εξαιρετικό εάν κατορθώναμε να ενισχύσουμε αυτήν την διάσταση μέχρι τον Ιούνιο, κυρίως ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κος Μπαρόζο προειδοποίησε, μάλιστα, πως δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση εξαιτίας της επείγουσας κατάστασης που επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενος στο σύμφωνο για την ανάπτυξη, ύψους 120 δισ. ευρώ, που αποφασίσθηκε τον περασμένο χρόνο από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27», ο κος Μπαρόζο δήλωσε ότι η υλοποίησή του βρίσκεται «χαμηλότερα των προσδοκιών».

991018.jpg

Από την πλευρά του, ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα χαρακτήρισε την ανεργία των νέων «εφιάλτη» για τη χώρα του και την Ε.Ε. και τόνισε πως η καταπολέμησή της αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή του.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top