Γι’ αυτό η Γερμανία δε θέλει ούτε να ακούσει για διάλυση της ευρωζώνης!

Θα κερδίσει 1,2 ΤΡΙΣ. ευρώ μέχρι το 2025!

Γι’ αυτό η Γερμανία δε θέλει ούτε να ακούσει για διάλυση της ευρωζώνης!

Μια Γερμανία που «κόπτεται» για τη σωτηρία του ευρώ όχι για το ευρωπαϊκό όραμα αλλά επειδή έχει τεράστια κέρδη από την παραμονή της στο κοινό νόμισμα, περιγράφει η μελέτη του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του ιδρύματος, η Γερμανία είναι σε πλήρη άνθιση την ώρα που οι μικρότερες οικονομίες της ευρωζώνης υποφέρουν. Μάλιστα οι εκτιμήσεις της μελέτης, κάνουν λόγο για κέρδη που θα φθάσουν το 1,2 τρισ. ευρώ (!) το 2025, εκ των οποίων πολλά θα καταλήξουν στους Γερμανούς πολίτες!

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η έρευνα τονίζει ότι η Γερμανία θα εξακολουθεί να σημειώνει κέρδη ακόμη κι αν συναινέσει σε διαγραφή των αξιώσεών της από πακέτα στήριξης!

«Σε αντίθεση προς τις απόψεις των ευρωσκεπτικιστών, η Γερμανία αντλεί τεράστια οφέλη από το κοινό νόμισμα» αναφέρει το ίδρυμα, το οποίο σημειώνει ότι αν αποφασίσει να φύγει από την ευρωζώνη η Γερμανία τότε την περιμένει μείωση του ΑΕΠ κατά 0,5% κάθε χρόνο και 200.000 άνεργοι ετησίως. Όσο για την ευρωζώνη; Θα κατέρρεε και θα προκαλούσε παγκόσμια οικονομική κρίση…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top