«Φορτσάρει» το Δημόσιο: Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι αποπληρωμές σε ιδιώτες τον Απρίλιο!

Σταϊκούρας: «Έχει ολοκληρωθεί το 77,5% των αιτημάτων»

Με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε τον Απρίλιο η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο το κράτος ανταποκρίνεται στο χρέος του και συνακόλουθα ενισχύει τη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών, από την έναρξη της διαδικασίας (Δεκέμβρίος του 2012 μέχρι Απρίλιος του 2013) έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 3,7 δισ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Στα��κούρας, μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί περίπου το 77,5% των αιτημάτων των Υπουργείων και εκκρεμούν -ενώ βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και επίκειται η ολοκλήρωσή τους- αιτήματα ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Ειδικά τον μήνα Απρίλιο, τα στοιχεία δείχνουν ότι το Δημόσιο… φόρτσαρε στην αποπληρωμή των χρεών προς τους ιδιώτες. Έτσι, το μήνα Απρίλιο έγιναν τελικές πληρωμές προς τους ιδιώτες ύψους 736 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο μέσος όρος τελικών πληρωμών κατά το ��ρώτο τρίμηνο του 2013 ανήλθε στα 430 εκατ. ευρώ ανά μήνα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top