Ανοίξτε σαμπάνιες: Φθηνότερο κατά… 3 ολόκληρα ευρώ φέτος το πασχαλινό τραπέζι!

Το αφεντικό τρελάθηκε: Από 102 ευρώ πέρυσι, ΜΟΝΟ 99 ευρώ φέτος!

Ανοίξτε σαμπάνιες: Φθηνότερο κατά… 3 ολόκληρα ευρώ φέτος το πασχαλινό τραπέζι!
Ανοίξτε σαμπάνιες και σφάξτε τον μόσχο τον σιτευτό (που δεν έχετε)!
Κάθε χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πασχαλινό τραπέζι σκέτο… φαρμακείο. Φέτος όλα αλλάζουν καθώς -σύμφωνα με την ΕΣΕΕ- το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι!
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από διερεύνηση του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού με τιμοληψίες σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές-δημοτικές αγορές και την Κεντρική Αγορά Αθηνών, το μέσο κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού, υπολογίζεται στα 99 ευρώ (98,95 ευρώ για την ακρίβεια) για μία πενταμελή οικογένεια, όντας μειωμένο κατά 3,35% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπου το αντίστοιχο κόστος του ανερχόταν στα 102 ευρώ (102,38 ευρώ για την ακρίβεια).
Τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 15,62% κατά μέσο όρο ενώ οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα με την περυσινή περίοδο.
Παράλληλα, η ΕΣΕΕ διενήργησε έρευνα για το κόστος των νηστίσιμων εδεσμάτων, τα οποία αποτελο��ν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν, μία πτώση των τιμών των εξεταζόμενων προϊόντων, η οποία μεσοσταθμικά κυμαίνεται στο 9,76% σε σύγκριση με τη περυσινή χρονιά. Ειδικότερα, τα καλαμάρια είναι μειωμένα κατά 15,0% το κιλό (φρέσκα), η τιμή του φρέσκου χταποδιού καταγράφει πτώση 23,81% ενώ και οι κατεψυγμένες γαρίδες υποχωρούν σε ένα ποσοστό του 25,0%.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top