Στην Ελλάδα όλα γίνονται: «Φτωχαδάκια» του ΟΑΕΔ με καταθέσεις πολλών μηδενικών!

«Ξεπουπουλιάζει» λίστα με 1.000 ύποπτους η Αρχή για το «ξέπλυμα»

Στην Ελλάδα όλα γίνονται: «Φτωχαδάκια» του ΟΑΕΔ με καταθέσεις πολλών μηδενικών!

Στην Ελλάδα όλα γίνονται! Να είσαι φτωχαδάκι του… ΟΑΕΔ και να περιμένεις το επίδομα ανεργίας την ώρα που έχει καταθέσεις με πολλά μηδενικά στην τράπεζα!

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει στα χέρια της λίστα με 1.000 ύποπτους για φοροδιαφυγή και οι πρώτες διασταυρώσεις από τις τράπεζες και το φορολογικό αρχείο του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν -το λιγότερο- κραυγαλέες περιπτώσεις: από περιπτώσεις που «αμέλησαν» να δηλώσουν εισόδημα πάνω από 300.000 ευρώ και άνεργους με καταθέσεις που θα ζήλευαν επιτυχημένοι businessmen μέχρι τραπεζικούς λογαριασμούς με εκατομμύρια ευρώ από «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» που προήλθε από διακίνηση προϊόντων με εικονικά και πλαστά τιμολόγια!

Οι πλέον χαρακτηριστικές και προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής είναι:

Ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας εμφανίζεται να έχει καταθέσει στις αρχές του 2013 σε τράπεζα ζεστό χρήμα ύψους 360.000 ευρώ όταν στη φορολογική δήλωσή του 2012 εμφανίζει εισόδημα 11.000 ευρώ!

Ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος στη Γλυφάδα βρέθηκε να έχει καταθέσει σε τράπεζα μέσα στο 2013 το ποσό των 250.000 ευρώ την ώρα που στην εφορία δήλωσε μηδενικό εισόδημα και ο σύζυγός της μόλις 27.000 ευρώ!

Επιχειρηματίας τοποθέτησε μέσα στο τρέχον έτος σε επενδυτικά προγράμματα ασφαλιστικής εταιρείας κεφάλαιο ύψους 300.000 ευρώ όταν στη φορολογική του δήλωση εμφάνισε εισόδημα της τάξης των 10.000 ευρώ.

«Θα γίνει σε βάθος και πλάτος διασταύρωση των στοιχείων από τις τράπεζες για κάθε ένα φορολογούμενο ξεχωριστά» έλεγε πηγή από την Αρχή για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Για το πόσα έχουν να δουν ακόμη τα μάτια μας από τους ελέγχους που ήδη γίνονται; Σας λέμε μόνο ότι οι καταθέτες με ποσά άνω των 200.000 ευρώ είναι πάνω από 20.000 άτομα…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top