Σ��μερα Κληρώνει για τη δόση των 2,8 δισ. Ευρώ

Αναμένεται το πράσινο φως από το EuroWorking Group

Σήμερα Κληρώνει για τη δόση των 2,8 δισ. Ευρώ

Σήμερα, μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αναμένεται να λάβει η Ελλάδα το πράσινο φως από το Euroworking Group για τη δόση του Μαρτίου.

Υψηλόβαθμοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι από το σημερινό Euroworking Group δεν θα πρέπει να περιμένει κάτι άλλο η Ελλάδα, δεδομένου ότι η τρόικα δεν έχει μελετήσει διεξοδικά τις διατάξεις του νομοσχεδίου, που πλέον έχει γίνει νόμος.

Ωστόσο, ο επόμενος σκόπελος είναι στις 13 Μαΐου, όταν θα συγκληθεί το Eurogroup για να εγκρίνει τη δόση του πρώτου τριμήνου ύψους 4,2 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα πρέπει στις 20 Μαΐου να έχει 5,6 δισ. ευρώ για να μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στο οικονομικό επιτελείο, μάλιστα, μελετούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μία έκτακτη έκδοση εντόκων γραμματίων εντός του πρώτου 15νθημέρου του Μαΐου για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, εν όψει της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων, αφού σε κάθε περίπτωση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα καθυστερήσει να καταβάλει το δικό του μερίδιο (1,8 δισ. ευρώ).

Να σημειωθεί ότι μέχρι να επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα, τον Ιούνιο, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εξασφαλίσει την πιστή τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί, αφού θεωρεί ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα υπάρξει κανένα άλλο πρόβλημα μέχρι το φθινόπωρο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top