Φόρος ακινήτων: Κλείνουν τα «παραθυράκια», ανοίγουν... πόρτες για μειώσεις

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον φόρο ακινήτων

Σε δυο τροποποιήσεις των διατάξεων για το νέο φόρο ακινήτων (ΕΕΤΑ) προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με αυτές τις τροποποιήσεις:

- ανοίγει παράθυρο για την εξαίρεση, τη μείωση ή την πληρωμή σε πολλές δόσεις για όσους φορολογούμενους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. Η εξαίρεση αυτή που περιλαμβάνεται στη διάταξη αφορά μόνο την κύρια ή ιδιοκατοικούμενη κατοικία του φορολογούμενου

- κλείνει το «παραθυράκι» που είχαν χρησιμοποιήσει πολλοί φορολογούμενοι τα τελευταία δυο χρόνια οι οποίοι έκοβαν το ρεύμα πριν την ημερομηνία βεβαίωσης του χαρατσιού και το επανασυνέδεαν μετά από αυτή. Ειδικότερα, ενώ στην αρχική διατύπωση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου γλίτωναν το χαράτσι όσοι δεν είχαν ρεύμα την 1η Μαΐου 2013 (επιτρέποντας έτσι σε κάποιον να κόψει το ρεύμα πριν την Πρωτομαγιά και να το επαναφέρει μετά) με τη νέα διατύπωση το χαράτσι θα επιβάλλεται και σε όσα ακίνητα ηλεκτροδοτηθούν έως την 31/12/2013.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποια ημερομηνία και αν ηλεκτροδοτηθεί το ακίνητο έως το τέλος του έτους θα επιβαρυνθεί με χαράτσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top