Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα και ποιες οι προϋποθέσεις

Ποιά ημέρα θα δοθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα και ποιες οι προϋποθέσεις
Το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα το Δώρο του Πάσχα.
Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη.
Από τον νόμο η καταβολή του Δώρου του Πάσχα, δίνεται στους εργαζόμενους το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη και ο μισθός ή το ημερομίσθιο υπολογισμού είναι αυτό που ο εργαζόμενος είχε 15 ημερολογιακές ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, οι προϋποθέσεις για την καταβολή του δώρου Πάσχα είναι:
* Η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού από την αρχή του έτους.
* Ως βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως.
* Η καταβολή του Δώρου γίνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη. Δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
* Για την καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Πάσχα, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, όπως έχει γίνει αυτό δεκτό πάγια από τη Νομολογία του Αρείου Πάγου, επισύρονται οι ποινικές κυρώσεις του ΑΝ 690/1945, όπως ισχύει.
Όσον αφορά τις συντάξεις, σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους του ΙΚΑ-ETAM, ενώ οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τρίτη.
Αύριο θα καταβληθεί και το δώρο Πάσχα στους ανέργους και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας στις δικαιούχους, ενώ τη Μ. Πέμπτη θα πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα των μακροχρόνια ανέργων.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top