Πάλι καλά: «Παγώνει» η επερχόμενη αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

«Μπλόκο» στις προβλέψεις του Μνημονίου λόγω… διοξειδίου του άνθρακα

Ό,τι δεν κατάφερε κοτζάμ… κυβέρνηση, το κατάφερε το… διοξείδιο του άνθρακα.

Η καλή είδηση έρχεται από το μέτωπο των τιμολογίων (των λογαριασμών, δηλαδή) της ΔΕΗ τα οποία δεν θα αυξηθούν περαιτέρω τον Μάιο, όπως είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για σταδιακή σύνδεσή τους με το κόστος παραγωγής και διάθεσης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό στοιχείο που επέτρεψε το «πάγωμα» των τιμολογί��ν ήταν η δραστική μείωση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

«Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση» δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού, με εξαίρεση εκείνα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, απελευθερώνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top