Οι Ευρωπαίοι αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή και ο Παπαντωνίου στον κόσμο του…ευρώ!

"Εγώ έφερα την Ελλάδα στο ευρώ και θα το ξανάκανα" λέει με καμάρι ο πρώην υπουργός

Τη στιγμή που το 72% των Ευρωπαίων έξι μεγάλων κρατών (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία)εκφράζει ανοιχτά ότι ΔΕΝ εμπιστεύεται την ευρωπαϊκή ένωση, την ώρα που παρατηρείται πρωτοφανής αύξηση του ευρωσκεπτικισμού ακόμα και σε παραδοσιακά «φιλοευερωπαϊκές» χώρες, στην Ελλάδα ένας πρώην υπουργός δηλώνει περήφανος που οδήγησε τη χώρα μας στο ευρώ και δίνει τα εύσημα στον εαυτό του!!!!

«Εγώ οδήγησα τη χώρα μου στο κοινό νόμισμα και μέχρι σήμερα πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση», γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου στο περιοδικό Foreign Affairs, υπογραμμίζοντας πως δεν φταίει το ευρώ για ��ην κρίση στην Ελλάδα, αλλά οι λάθος επιλογές των ….. κυβερνώντων.(ένας από τους οποίους ήταν και ο ίδιος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, δεν γράφει λέξη για τον συγκεκριμένο πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ, δίνει συγχαρητήρια στον ίδιο του τον εαυτό και αναφέρεται στην κρίση που ακολούθησε, λέγοντας πως εν μέρει είναι σωστό ότι τα προβλήματα οφείλονται και στη δομική αδυναμία που παρουσιάζει η συγκρότηση της Ευρωζώνης.

«Επειδή είναι μία ατελής νομισματική ένωση, οι λιγότερο ανταγωνιστικές οικονομίες της δεν μπορούν να προωθήσουν τις εξαγωγές του υποτιμώντας το νόμισμα τους ούτε να στηριχθεί σε κάποιον υπερεθνικό δανειστή» προσθέτει ο κος Παπαντωνίου και εξηγεί πως η κρίση στην Ελλάδα θα είχε αποφευχθεί αν προχωρούσε η απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της οικονομίας ταυτόχρονα με τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Κλείνοντας το άρθρο του, ο πρώην υπουργός μεταξύ άλλων προτείνει για την έξοδο από την κρίση τη μείωση των κρατικών δαπανών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενθάρρυνση της μισθολογικής ευελιξίας.

Μάλλον δεν ενημέρωσαν τον κο Παπαντωνίου για τοπόρισμα-κόλαφο που "καίει" το ΠΑΣΟΚ για την κακή οικονομική διαχείρηση από το 2004 (τότε που ο ίδιος ήταν υπουργός Άμυνας) έως το 2010!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top