Τι λέει η ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα

Απάντη��η στην κριτική για τα στοιχεία της

Απάντηση έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ στα δημοσιεύματα του Τύπου στα οποία αναφέρεται ότι η Eurostat πιστοποιεί καλύτερες επιδόσεις στο έλλειμμα του 201.Η ΕΛΣΤΑΤ στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει:

«Η ΕΛΣΤΑΤ σε εφαρμογή του Κανονισμού ΕΚ 479/2009, με την κοινοποίηση των στοιχείων της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ) Απριλίου 2013 προς τη Eurostat, διαβίβασε τα πραγματικά στοιχεία ελλείμματος και χρέους της Γενικής Κυβέρνησης, τα οποία κατάρτισε η ΕΛΣΤΑΤ για τα έτη 2009-2012 καθώς και τις προβλέψεις ελλείμματος και χρέους για το έτος 2013, που υπολογίστηκαν και εστάλησαν στην ΕΛΣΤΑΤ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η διαβίβαση των στοιχείων χρέους και ελλείμματος του έτους 2013 δεν σημαίνει κάποια αξιολόγηση ποιότητας και πιστοποίηση ή επικύρωση αυτών των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ. Είναι προβλέψεις που έχουν υπολογιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών, για τις οποίες το Υπουργείο είναι αποκλειστι��ά υπεύθυνο.

Η Eurostat δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της τους πίνακες της ΔΥΕ που διαβίβασαν τα Κράτη Μέλη, ο ιοποίοι περιέχουν τις προβλέψεις για το 2013. Αυτή η δημοσίευση δεν αποτελεί κάποια πιστοποίηση ή επικύρωση των στοιχείων για το 2013 από τη Eurostat. Η Eurostat παρείχε στο κείμενο του δελτίου τύπου της (64/2013 στις 22/4/2013) μόνον τα πραγματικά ετήσια στοιχεία των Κρατών- Μελών, δηλαδή τα στοιχεία για τα έτη 2009-2012, τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο της πιστοποίησής της.

Η ΕΛΣΤΑΤ παραπέμπει επίσης και στην ιστοσελίδα της Eurostat, όσον αφορά για το ρόλο της Eurostat σε σχέση με τις ανωτέρω προβλέψεις».

​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top