Το ΔΝΤ προειδοποιεί: Η ΕΕ πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη

Δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή του Ταμείου Ν.Λίπτον

Το ΔΝΤ προειδοποιεί: Η ΕΕ πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη

​Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλεί τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να δράσουν άμεσα ώστε να υπάρξει ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Ο Ντέιβιντ Λίπτον, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, προειδοποιεί ότι η πρόβλεψη του Ταμείου για επιστροφή της ευρωζώνης στην ανάπτυξη από το 2014 διακυβεύεται και τονίζει ότι η κυβερνητική πολιτική πρέπει να στραφεί πλέον στην ώθηση της ανάπτυξης.

«Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος ότι η Ευρώπη θα πέσει σε στασιμότητα, η οποία θα επιφέρει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, τράπεζες και άλλους βασικούς θεσμούς» αναφέρει ο κ. Λίπτον σε ομιλία του. «Έτσι, για να αποτραπεί αποφασιστικά αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη, οι αξιωματούχοι πρέπει να δράσουν τώρα για να ενισχύσουν τις προοπτικές ανάπτυξης» προσθέτει.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λέγοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που παρουσιάζονται στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κ. Λίπτον κάλεσε μάλιστα την ΕΚΤ να βρει εάν μπορεί με την πολιτική της να στοχεύσει προβλήματα σε συγκεκριμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top