Στο ΙΚΑ και ο ΟΠΑΔ – Βρούτσης: Τέλος οι βασανιστικές ουρές

Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες για 1,5 εκ. ασφαλισμένους

Στο ΙΚΑ και ο ΟΠΑΔ – Βρούτσης: Τέλος οι βασανιστικές ουρές
Αναβάθμιση των υπηρεσιών για 1,5 εκ. ασφαλισμένους και τέλος στις βασανιστικές ουρές σηματοδοτεί -όπως τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης- η ένταξη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αποφασίστηκε η ενσωμάτωση των δομών του ΟΠΑΔ στον οργανισμό του ΙΚΑ, με στόχο αφενός, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου καθώς αυξάνονται σημαντικά τα σημεία εξυπηρέτησης και αφετέρου, τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

«Στην προσπάθεια νοικοκυρέματος η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας προχωράει σε μία ακόμη διαρθρωτική αλλαγή. Η ατέλειωτη ταλαιπωρία και οι βασανιστικές ουρές τελειώνουν οριστικά» τόνισε ο κ. Βρούτσης και συμπλήρωσε: «Η μέχρι σήμερα εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που γινόταν από ένα κατάστημα στην Αθήνα, τώρα θα γίνεται από ένα διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων του ΙΚΑ στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με την αλλαγή αυτή επιτυγχάνεται αναβάθμιση των υπηρεσιών στους περίπου 1.5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του Δημοσίου και παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς ενοίκια και λοιπές λειτουργικές δαπάνες θα σταματήσουν να υπάρχουν».

«Η ένταξη του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι επιβεβλημένη και επωφελής δεδομένου ότι αφενός βελτιώνει τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας σε χρήμα προς τους δημόσιους υπαλλήλους και αφετέρου επιτυγχάνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας με την ενσωμάτωση ενός δημόσιου οργανισμού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» τόνισε από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος.
​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top