Στη τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

Μέχρις τις 10 Μαϊου οι προσφορές!

Στη τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

​Σε διαπραγματεύσεις με τη κυβέρνηση για την απόκτηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ βρίσκονται οι ρωσικές εταιρείες Gazprom και Sintez αντίστοιχα.Ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του ομίλου της ΔΕΠΑ έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών εκπνέει στις 10 Μαΐου.

Αντιπροσωπεία της Gazprom με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή διεθνών σχέσεων Πάβελ Οντέροφ επισκέφτηκε την Αθήνα και είχε την Τετάρτη πολύωρη συνάντηση με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οντέροφ ζήτησε να εξαλειφθεί από το κείμενο της προκήρυξης ο όρος ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα παρακρατήσει έστω ένα μικρό ποσοστό από την εγγυητική επιστολή του πλειοδότη, εφόσον δεν του κατακυρωθεί ο διαγωνισμός, ενώ ζήτησε να μειωθεί και το ύψος της εγγυητικής επιστολής που θα καταβάλει ο ανάδοχος εφόσον πλειοδοτήσει.

Η Gazprom επιδιώκει να μειωθεί το ύψος της εγγυητικής που θα καταβάλει εφόσον πλειοδοτήσει λιγότερο από το 20% επί της δεσμευτικής της προσφοράς (στον ΟΠΑΠ η εγγυητική είναι μόλις 3%).

Εξάλλου, τ��ν Τετάρτη βρέθηκε στην Αθήνα και ο επικεφαλής της ρωσικής Sintez Λεονίντ Λεμπέντεφ που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η Sintez φέρεται διατεθειμένη να καταθέσει προσφορά μόνο για τη ΔΕΣΦΑ, και όχι και για τη ΔΕΠΑ, όπως ο αρχικός της σχεδιασμός.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top