Από ώρα σε ώρα: Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Κουβέλη, για τη ρύθμιση των συμβασιούχων

Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα

​Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τη διάταξη που καταργεί όλες τις προσωρινές διαταγές, οι οποίες οδήγησαν στην επιστροφή των συμβασιούχων στο Δημόσιο! Η ρύθμιση, που πρόκειται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο, έχει προκαλέσει την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, καθώς τα όσα προβλέπονται έρχονται σε σύγκρουση με όσα ψηφίστηκαν πρόσφατα.

Ο κος Ρουπακιώτης φέρεται να δηλώνει πως δεν θα βάλει την υπογραφή του στο νομοσχέδιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα συζητηθεί τηλεφωνικά μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Κουβέλη, προκειμένου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να μεσολαβήσει για τον Ρουπακιώτη.

Το πιθανότερο είναι να υπάρξει μια τροποποιημένη εκδοχή της ρύθμισης, ώστε να μην προσκρούει στον προηγούμενο νόμο, καθώς -όπως λένε πηγές του Μαξίμου- η διάταξη δεν πρόκειται να αποσυρθεί.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στη ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α.Μανιτάκης να υπογραφεί η συγκεκριμένη διάταξη αλλά και στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, ο οποίος τον συνεχάρη για την σθεναρή του στάση απέναντι στα σχέδια για απαγόρευση και των ελάχιστων μέτρων δικαστικής προστασίας για την εργασία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης τόνισε από το βήμα της Βουλής πως «υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια παράλειψης ή βίαιης διακινδύνευσης τους».

Πάντως, στελέχη της ΔΗΜΑΡ, εμφανίζονται καθησυχαστικά πως δεν θα υπάρξει εμπλοκή και πως το θέμα θα διευθετηθεί. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr,ο Δ.Χατζησωκράτης μ��λώντας στην πρωινή εκπομπή του mega επισήμανε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ρύθμιση, αλλά κάποιες συζητήσεις γύρω από τη διάταξη και τόνισε πως το ζήτημα θα έχει λυθεί έως το βράδυ.

Τόσο ο κος Χατζησωκράτης, όσο και κάποιες πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνουν πως η διάταξη δεν φέρει την υπογραφή Μανιτάκη και δείχνουν προς την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πάντως, η ρύθμιση έρχεται με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού. Επ��πλέον, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν το γεγονός ότι εισηγητής για το πολυνομοσχέδιο, είναι το υπουργείο Οικονομικών και πως δεν απαιτούνται οι υπογραφές όλων των υπουργών!!!!

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top