Λίστα… δεύρο έξω! Στο Κατά Μανιτάκη «Ευαγγέλιο»!

Το Σάββατο θα μάθουμε ποιοι φορείς καταργούνται & ποιοι υπάλληλοι φεύγουν

​Το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η λίστα με τους φορείς που καταργούνται, από τους οποίους και θα προέλθουν οι πρώτοι 1.800-2.000 υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο!

Στη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Τρίτη, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, διαμορφώθηκαν τα πρώτα χρονοδιαγράμματα για την αποχώρηση 14.000 υπαλλήλων ως το 2014!

Παράλληλα, δόθηκε το πράσινο φως για τη μείωση δομών -και όχι προσωπικού- κατά 40% έως 50% στα τελευταία πέντε υπουργεία (Παιδείας, Άμυνας, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομίας).

Όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο Δημόσιο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο κος Μανιτάκης θα στείλει μάλιστα επιστολή στην τρόικα όπου θα περιγράφει τις τελικές αποφάσεις για την ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, όπου συμφωνήθηκαν στο κυβερνητικό συμβούλιο, ενώ όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μ.Βολουδάκης έχει διαμορφώσει μία λίστα με 73 φορείς υπό κατάργηση που απασχολούν 3.000 εργαζόμενους την οποία έχει μεταβιβάσει στον υπουργό Επικρατείας Δ.Σταμάτη.

Η επεξεργασία των φορέων γίνεται από τον κ. Σταμάτη σε συνεργασία με αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελική λίστα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Στις υποχρεωτικές απομακρύνσεις προσωπικού από το Δημόσιο θα περιληφθούν και οι επίορκοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top