Καστελόριζο,Βρυξέλλες και... Αθήνα χιλιό-ΜΕΤΡΑ μακριά !!!

Στοιχεία ΣΟΚ για την ελληνική οικονομία από το 2010 έως σήμερα!

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες 23/04/2013 από το διάγγελμα του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Καστελόριζο με φόντο το γαλάζιο και τις βαρκούλες με το οποίο ανακοίνωνε την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, που κατέληξε στην υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.

Από εκείνη την ημέρα η ελληνική οικονομία μπήκε σε μια περίοδο τεράστιων αλλαγών, κύρια χαρακτηριστικά των οποίων ήταν οι σκληρές περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων , η μεγάλη αύξηση της ανεργίας, η αύξηση του ΦΠΑ εστίασης, η ύφεση, ενώ χωρίς προηγούμενο ήταν η φορολογική επιδρομή στο εισόδημα των Ελλήνων.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, αν και το έλλειμμα βαίνει μειούμενο και παράλληλα υπάρχει η προσδοκία επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος, οι έλληνες φορολογούμενοι είναι γονατισμένοι, η κατανάλωση έχει πέσει κατακόρυφα, με την ύφεση και την ανεργία να είναι «μπαστακομένες» στη χώρα μας και να παραμένουν σε πρωτοφανή επίπεδα.

Τρία χρόνια ήταν αρκετά για να αλλάξουν τη ζωή μας δραματικά και να μάθουμε νέους όρους όπως τρόικα, κούρεμα, επιμήκυνση, grexit, αναδιαπραγμάτευση, και άλλα τέτοια!!! Οι αριθμοί, ειδικά σ' αυτή την περίπτωση, δυστυχώς μαρτυρούν την σοκαριστική αλήθεια.

Ρίξτε μια ματιά στις κάρτες του ΑΝΤ1 και του έθ��ους!

PINANAKAS1.jpg
PINANAKAS2.jpg

PINANAKAS3.jpg



TRIAXRONIAMNIMONIO.jpg


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top