«Καρφώνει» Βενιζέλο ο Στουρνάρας: Απορώ με τη στάση του ΠΑΣΟΚ!

Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση για το ΦΠΑ εστίασης

«Καρφώνει» Βενιζέλο ο Στουρνάρας: Απορώ με τη στάση του ΠΑΣΟΚ!

«Τρώγονται σαν τα κοκόρια» για το ΦΠΑ εστίασης στην κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έβγαλαν τα μαχαίρια, με αφορμή τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που ζητά για το πολυνομοσχέδιο το κόμμα του κου Βενιζέλου!

«Ένιωσα έκπληξη και απορία με τη στάση του ΠΑΣΟΚ» με αυτή τη λιτή δήλωση ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαιώνει τα σενάρια που τον θέλουν να μην έχει και την καλύτερη σχέση με τον κο Βενιζέλο. Για τον υπουργό οικονομικών το αίτημα της Ιπποκράτους να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (από το 23% στο 13%), είναι ένα θέμα το οποίο .έχει ήδη τεθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα με απώτατο όριο τη διαπραγμάτευση που θα γίνει με την τρόικα τον Ιούνιο.

«Εμείς βρήκαμε το ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση και για πρώτη φορά ο Σαμαράς έθεσε το θέμα και το οποίο μπαίνει στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης» υπενθυμίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο κινείται τα τελευταία 24ωρα ο κ. Βενιζέλος ως προς την κατάρτιση αλλά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ωστόσο διαφορετική εικόνα υπάρχει από το υπουργείο Οικονομικών για τις ενστάσεις που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτης, τις οποίες συνομιλητής του Γ. Στουρνάρα χαρακτήρισε «λογικές».

Σε γενικές γραμμές πάντως, ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος καθώς όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με τα όσα συμπεριλαμβάνονται στο «νόμο πακέτο» έχει συμφωνήσει η τρόικα και έχουν «ανάψει» το πράσινο φως οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, ενώ και οι υπουργοί που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις έχουν την απόλυτη εικόνα για τις ισορροπίες στο εσωτερικό της τρόικας αλλά και το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων.

Στο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να μείνει στον «αφρό» της επικαιρότητας πιέζοντας για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και όσο διαισθάνεται ότι ο κος Σαμαράς δεν έχει προτεραιότητά του τον ανασχηματισμό τόσο θα ανακινεί ζητήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός πάντως έχει επιλέξει να μείνει εκτός αυτής της αντιπαράθεσης καθώς δεν επιθυμεί να τραβήξει στα άκρα την «κόντρα» Βενιζέλου-ΥΠΟΙΚ. Παράλληλα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν μετά τη χθεσινή σύσκεψη πως «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν...».

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top