Επιμένει στην πολιτική της λιτότητας το γερμανικό υπ. Οικονομικών

«Απάντηση» στα περί υπερβολικά αυστηρής λιτότητας του Ζοζέ Μπαρόζo

Επιμένει στην πολιτική της λιτότητας το γερμανικό υπ. Οικονομικών

Τη συνέχιση της πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων για μια υγιή ανάπτυξη ζητεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σε γραπτή ανακοίνωσή του η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το ζητούμενο τώρα είναι να επιδιωχθεί με συνέπεια η εφαρμογή της πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω μεταρρυθμίσεων», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, αντιδρώντας στην τοποθέτηση που έκανε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αμφισβήτησε την εφαρμογή μιας υπερβολικά αυστηρής λιτότητας στην Ευρώπη.

Σε χθεσινή ομιλία του ο Μπαρόζο υποστήριξε πως η πολιτική της λιτότητας έχει φτάσει στα όριά της. «Η λιτότητα είναι απαραίτητη αλλά θα πρέπει παράλληλα να δίνεται μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη και τα αναπτυξιακά μέτρα, ακόμη και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», σημείωσε.

Reuters: Έχει παρέλθει όντως η εποχή της λιτότητας;

Επίσης χαρακτήρισε «εντελώς λάθος» το δίλημμα ανάμεσα σε πολιτικές λιτότητας και ανάπτυξης, υποστηρίζοντας ότι όταν λειτουργούν οι πολιτικές λιτότητας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top