Στουρνάρας: πρωταθλητής η ποντοπόρος ναυτιλία

Ομιλία του ΥΠΟΙΚ και του Υπουργού Ναυτιλίας στον ΙΟΒΕ

Πρωταθλητή κλάδο χαρακτήρισε την ποντοπόρο ναυτιλία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και ��ιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την παρουσίαση της μελέτης «Η συμβολή της Ποντοπόρου Ναυτιλίας στην Ελληνική Οικονομία: Επιδόσεις και Προοπτικές».

Κατά τον ΥΠΟΙΜ είναι τέσσερις διαστάσεις στις οποίες εκτείνεται ο ρόλος της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας:

1.Ανάδυση του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού προτύπου της χώρας μας.

2. Η ελληνόκτητος ποντοπόρος ναυτιλία είναι ευρωπαϊκής σημασίας.

3. Είναι παγκόσμιας σημασίας, καθώς το 90% του παγκόσμιου εμπορίου πραγματοποιείται μέσω της θαλάσσιας οδού
4. Συμβάλλει στη δημοσιονομική εξυγίανση κατά τη διάρκεια της κρίσιμης αυτής περιόδου μέσω της συμφωνίας των εφοπλιστών με τον Πρωθυπουργό για ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με την καταβολή επιπλέον φόρων.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης: «Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι παράλληλα με τις προσπάθειες άμεσης δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων παραγομένων αγαθών και υπηρεσιών, πρέπει να ληφθούν στρατηγικές αποφάσεις για το πού θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα μακροπρόθεσμα. Η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια και αποφασιστικότητα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης επισήμανε τις δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

Όπως ανέφερε θα πρέπει:

-Να συνειδητοποιήσουμε τον πραγματικό ανταγωνισμό

-Να κατανοήσουμε τι προσφέρουν τα καταξιωμένα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα

-Να αξιολογήσουμε αντικειμενικά τις δυνατότητές μας

-Να συμφωνήσουμε αν πράγματι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ναυτιλιακό πλέγμα υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικότητας, ικανό να διεκδικήσει την διεθνή προτίμηση.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top