Νέα χαρτονομίσματα του ευρώ με άρωμα… Ελλάδας!

Δε θα διαφέρουν πολύ από τα σημερινά – Δείτε το 5εύρω

Νέα χαρτονομίσματα του ευρώ με άρωμα… Ελλάδας!

Με στόχο την πάταξη του μαύρου χρήματος και τη διακίνηση των πλαστών χαρτονομισμάτων κυκλοφορεί η ΕΚΤ νέα σειρά χαρτονομισμάτων.

Τα νέα χαρτονομίσματα θα έχουν εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των παραχαρακτών, ενώ οπτικά δε θα διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτά που είναι ήδη στην κυκλοφορία.

Από το νέο 5εύρω που ήδη παρουσιάστηκε (θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα), μπορείς κανείς να διακρίνει μικρή αλλαγή στα χρώματα που είναι πιο έντονα, την αλλαγή γραμματοσειράς στον αριθμό «5», τον χάρτη της Ευρώπης που περιλαμβάνει πλέον την Κύπρο και την Μάλτα, το όνομα του νομίσματος το οποίο πλέον θα γράφεται (εκτός από λατινικούς και ελληνικούς χαρακτήρες) και με κυριλλικούς λόγω της Βουλγαρίας και η μορφή της Ευρώπης, από την οποία πήρε το όνομά της η Γηραιά Ήπειρος, στην ασημένια σήμανση.

Η νέα σειρά χαρτονομισμάτων με την ονομασία «Ευρώπη», θα τεθεί σταδιακά σε κυκλοφορία, με πρώτο το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ που θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου.

Όταν όλα τα νέα χαρτονομίσ��ατα θα έχουν κυκλοφορήσει, θα συνυπάρξουν για κάποιο καιρό με τα τωρινά, τα οποία κυκλοφόρησαν πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2002. Με τρόπο σταδιακό, κατόπιν, θα αποσυρθούν τα τωρινά χαρτονομίσματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top