Έχει ο καιρός γυρίσματα: Έλληνες και Ιταλοί ψάχνουν δουλειά… στην Αλβανία!

Αυξήθηκε κατά 8% η «εργασιακή μετανάστευση» στα Τίρανα

Έχει ο καιρός γυρίσματα… Η Αλβανία εξελίσσεται σε ελκυστικό προορισμό για εύρεση εργασίας από αλλοδαπούς!

Σε μεγάλες πόλεις της Αλβανίας, ο αριθμός των αλλοδαπών που αναζητούν εργασία σημείωσε αύξηση 8%, έναντι του 2012, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 2.500 αλλοδαποί επέλεξαν την Αλβανία ως προορισμό για εύρεση εργασίας, με το 75% του προαναφερόμενου αριθμού να έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη άδεια εργασίας.

Από τα στοιχεία του τμήματος μετανάστευσης του υπουργείου Εργασίας, προκύπτει ότι, «ο αυξανόμενος αριθμός των αλλοδαπών που αναζητούν δουλειά στην Αλβανία είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που έπληξε χώρες στην περιοχή και των νέων απλουστευμένων διαδικασιών για την απόκτηση άδειας εργασίας».

Οι περισσότεροι αλλοδαποί που αναζητούν δουλειά στην Αλβανία προέρχονται -σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας - από χώρες όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Κίνα και η ΠΓΔΜ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top