Πειραιώς: Εγκρίθηκε η Αύξηση μετοχικού Κεφαλαίου

Αισιόδοξος ο Μιχάλης Σάλλας

Πειραιώς: Εγκρίθηκε η Αύξηση μετοχικού Κεφαλαίου

​Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς η Αύξηση μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 7,335 δισ. ευρώ.

��ο 10% των ιδιωτικών κεφαλαίων που απαιτούνται προκειμένου η τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική έχει υπερκαλυφθεί, καθώς η τράπεζα έχει συγκεντρώσει 570 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να καλυφθούν και τα υπόλοιπα, μέχρι τα 733 εκατ. ευρώ, ώστε να μην εκδοθούν CoCos.

«Αίσθηση μου είναι ότι θα καλυφθεί το σύνολο του ποσού, θα πετύχουμε και αυτό τον στόχο», τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας και επισήμανε ότι η επίτευξη της θετικής καθαρής θέσης, κατόπιν των κινήσεων στις οποίες προέβη η Τράπεζα Πειραιώς ωφελούν το ελληνικό Δημόσιο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά 3 δισ. ευρώ και σήμερα η τράπεζα διαθέτει καθαρή θέση 800 εκατ. ευρώ.

Οι μέτοχοι αγοράζουν με θετική αξία, σημείωσε ο κ. Σάλλας, και το όφελος όλων είναι τεράστιο.

Ο Μιχάλης Σάλλας σημείωσε ότι η τράπεζα πάντα στήριζε τον πολιτισμό και κάλεσε τους μετόχους να εγκρίνουν ψήφισμα βάση του οποίου εξουσιοδοτείται το διοικητικό συμβούλιο με στόχο η τράπεζα να μην χρηματοδοτεί καμία επιχειρηματική μονάδα που δεν θα τηρεί και δεν θα σέβεται τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας και δεν θα θίγει εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα. «Αυτή η αρχή πρέπει να γίνει σημαία για την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο αρνητικής ειδησιογραφίας», τόνισε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top