Βενιζέλο και Κουβέλη ενημερώνει σήμερα ο Στουρνάρας για το Πολυνομοσχέδιο!

Η ψηφοφορία, τα «επίμαχα σημεία» και οι δόσεις …. !

Βενιζέλο και Κουβέλη ενημερώνει σήμερα ο Στουρνάρας για το Πολυνομοσχέδιο!

​Με τους κυβερνητικούς εταίρους θα βρεθεί το βράδυ της τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της επόμενης δόσης.

Πριν όμως από τη συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα μάθουν λεπτομέρειες για τα επιμέρους νομοτεχνικά θέματα από την γενική γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζουμε πως ο κος Βενιζέλος θέλει να ενταχθούν τα μέτρα που έχει προτείνει το κόμμα του για την ανεργία στο πολυνομοσχέδιο για αυτό και ζήτησε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την οποία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέρριψε λόγω χρόνου.

Χθες πάντως, ο κος Στουρνάρας δήλωσε πως το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή την Πέμπτη και θα ψηφιστεί πριν το… σούβλισμα του οβελία!

Τα «επίμαχα σημεία» του … πολυνομοσχεδίου!

-Η ρύθμιση για τις απολύσεις στο Δημόσιο

-Οι διατάξεις για τα φάρμακα,

-Οι διατάξεις για την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών,

-Οι ρυθμίσεις για το λιανικό εμπόριο και το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων,

-Οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές,

-Οι ρυθμίσεις για το νέο τρόπο καταβολής ΦΠΑ

-Οι ρυθμίσεις για τους συντελεστές για το φόρο ακινήτων του 2013.

Όλα αυτά λοιπόν θα πρέπει να πάρουν το «πράσινο φως» από το ελληνικό κοινοβούλιο μέχρι και τις 13 Μαΐου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup για την έγκριση της δόσης των 4,2 δισ. ευρώ που αφορά τη συμμετοχή της Ε.Ε. στη βοήθεια προς την Ελλάδα. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου, αναμένεται η συνεδρίαση του ΔΝΤ προκειμένου να εγκρίνει με τη σειρά του το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ, που αποτελεί τη συμμετοχή του Ταμείου, ώστε το σύνολο των 6 δισ. της δόσης να πάρει το δρόμο προς τα δημόσια ταμεία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top