Συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό το κυβερνητικό συμβούλιο Μεταρρύθμισης!

Αλλαγές δομών, αξιολόγηση και απολύσεις στο μενού!

Συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό το κυβερνητικό συμβούλιο Μεταρρύθμισης!

​Σε πρώτο φόντο είναι για την κυβέρνηση οι αλλαγές στη δομή των υπουργείων, η αξιολόγηση και οι απολύσεις στο Δημόσιο. Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι αλλαγές στη δομή των υπουργείων, καθώς η μείωση υπηρεσιών στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς θα επιφέρουν συρρίκνωση στο προσωπικό, ενώ υπολογίζεται ότι θα υπάρξει σημαντική δημοσιονομική εξοικονόμηση.

Επιπλέον, προωθείται ρύθμιση για την επιτάχυνση των πειθαρχικών ελέγχων, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι επίορκοι. Πρόκειται για μια ρύθμιση που θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα προβλέπεται η δυνατότητα να προσφεύγουν απ' ευθείας προς εξέταση και τελική κρίση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (��τΕ), παρακάμπτοντας τα δευτεροβάθμια συμβούλιο, οι υπάλληλοι για τους οποίους τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έχουν αποφασίσει οριστική παύση.

Σημειώνεται πάντως ότι από το Νοέμβριο του 2012, το ΣτΕ έχει κρίνει τελεσιδίκως την οριστική απόλυση 91 υπαλλήλων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top