Ούτε νονός τους να ήταν ο Βρούτσης! Λόγω… Πάσχα θα πάρουν συντάξεις όλοι!

Ακόμη και όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ!

Κανονικά και με το… Νόμο θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου, ακόμη και στους 141.000 συνταξιούχους που δεν έχουν έγκυρο ή καθόλου αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr. Το υπουργείο Εργασίας λόγω …. Πάσχα, έδωσε εντολή στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης( ΗΔΙΚΑ) να καταβληθούν κανονι��ά όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ΑΜΚΑ-ΑΦΜ.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας από τις 4.387.270 συντάξεις, που χορηγούνται σήμερα, ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 1.52% δεν έχει ΑΜΚΑ (δηλαδή 66.859 συντάξεις) και μόλις το 1.69% των συντάξεων δεν έχουν ΑΦΜ (δηλαδή 74.069 συντάξεις).

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαίο να αναρτηθεί εκ νέου η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ στο διαδίκτυο (www.idika.gr) (από αύριο, Τρίτη, 23-4-2013) προκειμένου να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά τα εναπομείναντα κενά ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, που αφορούν σε συντάξεις του Δημοσίου και των λοιπών Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η σχετική ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) για τις μη συμπληρωμένες σε ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ συντάξεις, που αυτό χορηγεί.

Οι δύο ιστοσελίδες θα παραμείνουν αναρτημένες στο διαδίκτυο μέχρι και τις 9-5-2013 ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνταξιούχοι να εξακριβώσουν ότι οι συντάξεις τους είναι πλήρως ενημερωμένες αναφορικά και με τους δύο αριθμούς (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) αι σε αντίθετη περίπτωση να προβούν στη συμπλήρωσή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top