Αυτοί είναι οι 1800 Δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν μετά το σούβλισμα του οβελία!

Ποιοι πρέπει να μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και ποιοι πρέπει να ανοίξουν σαμπάνιες

Αυτοί είναι οι 1800 Δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν μετά το σούβλισμα του οβελία!

​Το σχέδιο για τις αποχωρήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο, τις αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού που θα γίνουν , τις καταργήσεις συγχωνεύσεις οργανισμών και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αποτελούν προϋπόθεση για την υλοποίηση του προγράμματος έχει ήδη αποφασιστεί, ενώ σύμφωνα με κυβερνητική πηγή είναι «η πρώτη φορά που υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα» .

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά θα προωθηθούν προς ψήφιση στην Βουλή οι ρυθμίσεις για την κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων και η πλήρης διακοπή της μισθοδοσίας εκείνων που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις, στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η λίστα με τους πρώτους 1800 υπαλλήλους που θα απολυθούν, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι σε αυτό τον αριθμό θα περιλαμβάνονται μόνο επίορκοι!!

Με απλά λόγια, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απολυθούν θα προκύψει μέσα από τις καταργήσεις –συγχωνεύσεις των οργανικών θέσεων αλλά και από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που βρίσκονται υπό καθεστώς ιδιωτικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ(ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ).Οι υπάλληλοι που διαθέτουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των οποίων καταργούνται οι οργανικές θέσεις, θα απολύονται απευθείας όπως προβλέπει ο Νόμος.

Παράλληλα, τον Μάιο θα ξεκινήσει και η διαδικασία των προσλήψεων προκειμένου να αντικατασταθούν οι 1800 υπάλληλοι που θα απολυθούν.

Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα δοθεί:

-στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δημοσίου (εφορίες, επιθ��ώρηση εργασίας, ΣΔΟΕ)

- Στην υγεία (νοσηλευτικό προσωπική, γιατροί)

-Στα ΚΕΠ

Οι προσλήψεις θα γίνουν από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που έχουν ολοκληρωθεί από το 2008 θα αναπληρώσουν τις 1800 θέσεις οι οποίες θα ανοίξουν στο στενό Δημόσιο τομέα τον Ιούνιο, εφαρμόζοντας την αναλογία 1 προς 1 μετά τις υποχρεωτικές απομακρύνσεις των 1800 υπαλλήλων . Θα προηγηθούν οι αδιόριστοι διαγωνισμών του 2008 για να καλύψουν θέσεις σε ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ) στην υγεία αλλά και σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής . Στην πρώτη γραμμή του διορισμού θα βρεθούν και οι προσοντούχοι των διαγωνσιμών 6Κ του 2008, 8Κ του 2009 και 9Κ του 2009.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top