Στουρνάρας: Το επόμενο ραντεβού μας με τον Τόμσεν θα είναι για τη μείωση του ΦΠΑ εστίασης

Νέα συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ

​Πεπεισμένος πως στο επόμενο ραντεβού με την τρόικα θα τεθεί το ζήτημα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον κο Στουρνάρα στις επόμενες επαφές της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δανειστών μας θα πέσει στο τραπέζι το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση, αλλά και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

«Πρωταρχικό ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή» τονίζει ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι στην ουσία γίνεται διαχωρισμός μεταξύ φορολογικής πολιτικής, που ασκείται από το ΥΠΟΙΚ, και εφαρμογής της πολιτικής, που ασκείται από το νέο γγ. Εσόδων που, όπως αναφέρει, «χαίρει πλέον ουσιαστικής ανεξαρτησίας στην άσκηση των καθηκόντων του».

Μιλώντας για τις τράπεζες, ο κος Στουρνάρας αναφέρει ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αφελληνισμού τους, ενώ για την Εθνική και τη Εurobank σημειώνει ότι οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το εάν θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση, η οποία θα περιορίζει τη σημασία των ετών προϋπηρεσίας που έχει κάποιος στο δημόσιο τομέα, για να μπορέσει να προαχθεί σε ανώτερη βαθμίδα με βάση κυρίως την ηλικία και τα προσόντα.

Σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο και τις μεταρρυθμίσεις, ο κος Στουρνάρας, είπε :«θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασίας βελτίωση»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top