Τι «κούρεμα» θα κάνουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κύπρο;

Αλλάζει η φορολογία για να μπουν 75 εκατ. στα Ταμεία

​Αλλαγή στη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας ώστε τα επιπρόσθετα έσοδα 75 εκατ. ευρώ να έρθουν από όλους αντί κυρίως από τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης ιδιοκτησίας προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυπριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο η φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου θα είναι ότι όλοι θα πρέπει να πληρώσουν φορολογία ακίνητης περιουσίας για να είναι ο πιο δίκαιος τρόπος επιβολής της φορολογίας. Υπέδειξε εξάλλου ότι η φορολογία θα είναι στη βάση τιμών του 1980 και θα συμπεριλαμβάνεται και η πρώτη κατοικία.

Ο κος Χάσικος σημείωσε παράλληλα ότι το σχεδόν ολοκληρώθηκε η ετοιμασίας του νομοσχεδίου το οποίο θα κατατεθεί στη βουλή την ερχόμενη βδομάδα.

Ανέφερε ότι από την φορολογία των ακινήτων θα πρέπει να καταλήξουν στα κρατικά ταμεία επιπλέον 75 εκατ. ευρώ. Το αρχικό νομοσχέδιο που προώθησε στη βουλή η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ προέβλεπε επιβολή αυξημένων συντελεστών φορολογίας στις μεγάλες ιδιοκτησίες, και καθόλου φορολογίας σε ακίνητα αξίας μέχρι 40.000 ευρώ.

Με βάση την προηγούμενη ρύθμιση δεν θα κατέβαλλαν φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας γύρω στους 78.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top