Δε θα αφήσουν τίποτα: Ψάχνουν τις πιστωτικές μας, τις καταθέσεις και τα δάνεια!

Φοροελεγκτικό σαφάρι σε φυσικά πρόσωπα προανήγγειλε ο γ.γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης

Δε θα αφήσουν τίποτα: Ψάχνουν τις πιστωτικές μας, τις καταθέσεις και τα δάνεια!

Πιστωτικές κάρτες, καταθέσεις, ��άνεια… Δε θα αφήσουν τίποτα!

Το επίκεντρο του φοροελεγκτικού μηχανισμού μεταφέρεται πλέον στα φυσικά πρόσωπα, όπως ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσία Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 9ου Ετήσιο Φορολογικό Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Όπως εξήγησε, για τον έλεγχο των φυσικών προσώπων θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες του έμμεσου προσδιορισμού των εισοδημάτων τους καθώς όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, θα λαμβάνονται υπόψη τραπεζικές καταθέσεις, συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες κτλ. Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι τον τελευταίο μήνα ο ίδιος έχει υπογράψει πολλές αποφάσεις για την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου.

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση παραγραφής ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων και ότι ο ελεγκτής δεν θα είναι υποχρεωμένος να ελέγχει όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις: «Πρώτα θα ξεκινάει από την πιο πρόσφατη και στη συνέχεια ανάλογα με τα ευρήματα θα πηγαίνει προς τα πίσω».

Οι έλεγχοι θα γίνονται με τη μέθοδο ανάλυσης κινδύνου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη «φτιάχνουμε τις μονάδες για τον έλεγχο φορολογούμεων μεγάλου πλούτου και μεγάλων επιχειρήσεων».

Ο γ.γ. Εσόδων υπογράμμισε, τέλος, ότι προωθούνται 2.000 μετατάξεις νέων υπαλλήλων στον τομέα του ελέγχου και διευκρίνισε πως οι ελεγκτές που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες, θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης προκειμένου να «τρέξει » το σύστημα ELENXIS.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top