Ποτέ την Κυριακή…. κλειστά τα καταστήματα!

Οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να λειτουργούν και τις 52 Κυριακές του χρόνου!

Κλειστά καταστήματα; Ποτέ την Κυριακή!

Που να φανταζόταν η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη όταν πρωταγωνιστούσε στην ταινία του Ζυλ Ντασέν ότι χρόνια μετά θα έμπαινε ως «τίτλος» σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης!

Η πρόταση του υπουργείου κατατέθηκε στη Βουλή και ανοίγει νέους ορίζοντες στην αγορά αφού προβλέπει τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα να ανοίγουν την Κυριακή κατά το δοκούν. Δηλαδή, όποιες και όσες Κυριακές επιθυμούν, ακόμη και αν μιλάμε για 52 Κυριακές το χρόνο!

Ήδη, η τρόικα είχε προτείνει να μένουν ανοικτά όλα τα καταστήματα 10 Κυριακές το χρόνο, όμως η πρόταση απορρίφθηκε καθώς το υπουργείο θέλησε να αφήσει την επιλογή στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

Η πρόταση, πάντως, έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των εμπόρων. Η ΕΣΕΕ τάσσεται κατά της πλήρους απελευθέρωσης των Κυριακών και έχει αντιπροτείνει να μένουν ανοικτά 6 Κυριακές το χρόνο. Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, από την άλλη, υποστηρίζουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, «βλέποντας» προς αυτή την κατεύθυνση μερική τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top