Καμπανάκι ΔΝΤ: στα ύψη τα χρέη συνταξιοδοτικών ταμείων και ασφαλιστικών εταιρειών

Μιλά για «κίνδυνο φερεγγυότητας»

Καμπανάκι ΔΝΤ: στα ύψη τα χρέη συνταξιοδοτικών ταμείων και ασφαλιστικών εταιρειών
Τα χρέη των συνταξιοδοτικών ταμείων του δημοσίου και των ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα γεγονός που ενδέχεται να αποτελέσει κίνδυνο για τη φερεγγυότητά τους, αναφέρει σε έκθεσή του ΔΝΤ.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κίνδυνος αυτός μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση όχι μόνο στους συνταξιούχους και στους πελάτες, αλλά και στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Οι αποδόσεις από παραδοσιακές επενδύσεις και εισφορές υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και καθώς η Federal Reserve μείωσε τα επιτόκιά της, αυτές οι εταιρείες δεν μπορούν να ταιριάξουν τα επίπεδα της χρηματοδότησης με τις μελλοντικές υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα συνταξιοδοτικά ταμεία πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ενδεχόμενες μελλοντικές ελλείψεις χωρίς καθυστέρηση μέσω της αναδιάρθρωσης των συντάξεων, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, και τη σταδιακή αύξηση των εισφορών.

Την ίδια στιγμή, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες ίσως χρειάζονται να διακόψουν ορισμένα προϊόντα που έχουν υψηλό κόστος και να αναδιαρθρώσουν το επενδυτικό χαρτοφυλάκιό τους.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top