Πάσχα χωρίς ΣΔΟΕ, είναι μαγειρίτσα χωρίς εντεράκια!

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά από τους ράμπο

​Όπως κάθε Πάσχα έτσι και φέτος εκτός από την καθιερωμένη μαγειρίτσα, τα κόκκινα αυγά και το αρνάκι, θα υπάρξει και εντατικοποίηση των ελέγχων από το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος! Μάλιστα το ΣΔΟΕ έχει ήδη αποστείλει γραπτές οδηγίες προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις για όλες τις επιχειρήσεις θα πρέπει να περάσουν από κόσκινο από τις 26 Απριλίου έως και τις 8 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ζητείται να ελεγχθούν:

1)Επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, πτηνοτροφικών προϊόντων, τροφίμων, λαχανικών και αρτοσκευασμάτων.

2)Επιχειρήσεις αποθήκευσης, φύλαξης και συντήρησης κρεάτων, πουλερικών και κηπευτικών προϊόντων.

3)Επιχειρήσεις τυποποίησης κρεάτων και εντοσθίων.

4)Επιχειρήσεις εκτροφής ζώων, σφαγεία και χώρους φόρτωσης, μαζί με συναρμόδιες για την δημόσια υγεία υπηρεσίες.

5) Το ΣΔΟΕ θα βρίσκεται και θα κάνει εμφανή την παρουσία του στους χώρους του λιανεμπορίου, τις λαϊκές αγορές, τις κεντρικές αγορές Αθηνών, Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων.

6) Σε διόδια, λιμάνια, σταθμούς τραίνων και λεωφορείων.

7) Επίσης, η παρουσία του ΣΔΟΕ θα είναι συνεχής με ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς που εμφανίζουν παραδοσιακά μεγάλη κίνηση στις εορτές του Πάσχα, καθώς επίσης και στα κέντρα διασκέδασης.

8) Τέλος έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και στις Ιχθυόσκαλες τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ μικρά συνεργεία του ΣΔΟΕ και των συναρμόδιων υπουργείων θα ελέγχουν τους συνοριακούς σταθμούς για την εισαγωγή και καταγραφή των εισαγομένων ποσοτήτων αμνοεριφίων, προς αποφυγήν κρουσμάτων παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top