Οι άντρες τους στον Άγιο Πέτρο και αυτές το γλένταγαν με τον Άγιο ΟΑΕΕ!!!

Διασταυρώσεις στοιχείων για τα Ταμεία

Οι άντρες τους στον Άγιο Πέτρο και αυτές το γλένταγαν με τον Άγιο ΟΑΕΕ!!!

​Τα πρώτα «λαυράκια» από τις διασταυρώσεις των μητρώων συνταξιούχων λόγω θανάτου (χήροι/χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα), βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Εργασίας .

Οι διασταυρώσεις αφορούν 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 αφορούν το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις αφορούν τον ΟΑΕΕ.

Ειδικά στον ΟΑΕΕ και εντοπίστηκαν 1.648 «ύποπτες» περιπτώσεις από τις 114.288 συντάξεις αιτία θανάτου που καταβάλλει ο οργανισμός (ποσοστό 1,44%).

Αναλυτικά από τους ελέγχους προέκυψαν τα εξής:

-Σε 84 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι χορηγούνταν συντάξεις αιτία θανάτου είτε σε άγαμες θυγατέρες που είχαν τελέσει γάμο, είτε σε χήρους και χήρες που είχαν ξαναπαντρευτεί. Γι' αυτές τις περιπτώσεις ενημερώθηκε ήδη η ΗΔΙΚΑ και διακόπτεται άμεσα η καταβολή των συντάξεων, ενώ όσοι λάμβαναν τις παροχές θα κληθούν από τ��ν ΟΑΕΕ για δώσουν εξηγήσεις!!!!

- 1.564 περιπτώσεις κρίθηκαν ως «ύποπτες» και αδιευκρίνιστες και ο ΟΑΕΕ θα ξεκινήσει άμεσα αυτοπρόσωπους ελέγχους και σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Η στενή συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών αποδίδει καρπούς. Στόχος μας είναι εντός του 2013, το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα να καταστεί ένα από τα πιο αξιόπιστα και σύγχρονα συστήματα ελέγχου συντάξεων ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών και να εξαλείψουμε κάθε μορφής παραβατικότητα και να φωτίσουμε κάθε γκρίζα ζώνη» σχολίασε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εκτιμώντας πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top