Αποκάλυψη ΣΟΚ από Στουρνάρα: Κινδύνευσε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από την κυπριακή κρίση

Στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση

Αποκάλυψη ΣΟΚ από Στουρνάρα: Κινδύνευσε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από την κυπριακή κρίση

Στην αποκάλυψη πως όταν ξέσπασε η κρίση στην Κύπρο, «κινδύνευσε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα» προχώρησε σήμερα την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.

«Αν είχαν υποστεί κούρεμα οι καταθέσεις των Ελλήνων στα κυπριακά υποκαταστήματα, κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να γίνει μετά», πρόσθεσε επ’ αυτού ο κος Στουρνάρας, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε εξ αρχής βάσει οργανωμένου σχεδίου, «ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα».

«Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα σε δύο ημέρες, οργανώσαμε τη διαδικασία μεταφοράς των υποκαταστημάτων από τις κυπριακές τράπεζες στις ελληνικές τράπεζες», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην εξαγορά της τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής από την Πειραιώς, ο κος Στουρνάρας επεσήμανε πως υπήρξαν και άλλες προσφορές από άλλες τράπεζες, «αλλά η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς ήταν συνεπής με την απόφαση του Eurogroup».

Όσον αφορά τώρα την τροπολογία για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας, αυτή έχει κατατεθεί σε υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και σύμφωνα με τον κο Στουρνάρα «σηματοδοτεί την ένδειξη της συνεπούς στάσης και στήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top